Instagram Facebook

Näe & koe

Tervetuloa Kauhajoelle! Tässä paikalliset suosikkimme.

Geoparkin suomaisema.

Lauhanvuori – Hämeenkangas Geopark

Kauhajoki on täynnä toinen toistaan kauniimpia luontokohteita, joissa on edelleen näkyvissä viimeisen jääkauden jättämiä jälkiä.

Historiallisen aikajänteen tiedostaminen antaa luontokokemukselle erityistä syvyyttä ja sen ansiosta alue on saanut Unescon Geopark -statuksen. Geoparkit ovat Unescon maailmanperintökohteiden tapaan koko maapallon mittakaavassa merkittäviä  kohteita, joten tunnustus on iso!

Tutustu seudun suoluontoon, hiekkaharjuihin uurtuneisiin kanjoneihin sekä kivipeltoihin hyvin hoidettua reitistöä pitkin!

Palveluntarjoajista suosittelemme Taikapolku -yritystä luonto-oppaaksi ja EBike-adventures -yritystä sähköpyörien vuokraukseen!

 

 

LHGeopark

Kammista Annen taidekahvilaan

Ehkäpä mystisen suoluonnon innoittamana seudulta löytyy jänniä, ehdottomasti tutustumisen arvoisia Suuria Persoonia, joiden luomat paikat saavat inspiroitumaan. Majatalosta teet kätevän päiväretken keskelle suota rakennettuun Kammikylään, täynnä ilmeikkäitä, romusta rakennettuja eläimiä olevalle Alpon savannille sekä tunnetun laulaja-taiteilija Annen taidekahvilaan. Samalla suunnalla on geopark-kohteista Katikan kanjoni.

Näille kaikille meiltä vahva suositus!

 

Lue lisää
Salaisen Puutarhan Majatalon sali.

Antiikkia & Designia

Antiikin ja designin ystävät löytävät Kauhajoelta ja lähialueilta mielenkiintoisia paikkoja tutkittaviksi. Listasimme tähän muutamia, joista majataloonkin on huonekaluja ja esineitä hankittu:

Topeekan kaluste: designia, esim. Kauhajokisen Adean sohvia. Topeeka 69, Kauhajoki

Antiikki Helmi: antiikkia. Sepäntie 750, Kauhajoki

Topin tori: Antiikkihuonekaluja ja keräilyesineitä. Astioita. Eteläinen Yhdystie 1, Kauhajoki

Huushollin aarteet: Tainiontie 4, Jurva. Myös verkkokauppa!

 

Päiväretki meren rannalle

Majatalolta on juuri sopiva matka tehdä päiväretki Kristiinankaupunkiin. Nauti vanhan puutalokaupungin kauniista miljööstä, ulkoile kanuunalahden ulkoilualueen rantakallioilla tai tutustu Lebellin kauppiaantalon tai Carlsron museoihin.
Lue lisää